T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KUMLUCA - Kumluca Spor Lisesi

SÜFYA ÖZTÜRK - MÜDÜR

Mavi Akdenizin gümüş sinesine göz koymuş torosların güney eteklerinde bulunan Kumluca’nın Güzören Mahallesinde, 1972 yılında çiftçi bir ailenin çocuğu olarak doğmuşum.

1983 yılında Kumluca Güzören İlkokulundan, 1990’da Kumluca İmam-Hatip Lisesinden,1994’te Erciyes Üniversitesi Kocasinan Meslek Yüksekokulu Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programından, 1998’de Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden, 2012’de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programından, 2015’te Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümümden, 2013’te Toros Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisans Programından mezun oldum.

Öğretmenlik hayatıma 1998 yılında Antalya/İbradı’da Türkçe Öğretmeni olarak başladım. Kumluca Cumhuriyet Ortaokulunda Türkçe, Kumluca Gül-Çetin Kaur Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yaptım. 2007 yılından beri çeşitli ortaokul, lise ve Halk Eğitimi Merkezinde müdür yardımcılığı, Kumluca METEM’de Müdür Vekilliği, Mavikent Ramazan Abacı Ortaokulu ile Cumhuriyet Ortaokulunda müdürlük görevlerinde bulundum. Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü Vekili ve  Özel Büro Sorumlusu olarak görev yaptım. Beykonak Anadolu Lisesinde  kurucu müdürlük yaptım. Yöneticilik görev sürem olan 4 yılın dolmasından dolayı yeniden görevlendirme kapsamında Kumluca Spor Lisesine atanarak 01/07/2019 tarihinde bu okulda göreve başladım.

Masa tenisi, voleybol ve yağlı güreş en fazla ilgi duyduğum spor dalıdır. Türk halk müziği, tasavvuf müziği icra etmek; mehter takımında görev almak, ney ve kaval üflemek de hobilerim arasında yer alır.

Evli ve iki çocuk babasıyım.