ANTALYA / KUMLUCA - Kumluca Spor Lisesi

0(242) 8873230 0(507)2586685 0(505)7809527
Temel Eğitim Mah. Spor Cad. No 4 Kumluca/Antalya
Vizyon
Atatürk ilkeleri, Anayasa ve Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda hareket eden, bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun çalışan; sürekli olarak gelişen ve yenilenen, öğrencilerini yüksek öğrenim kurumuna hazırlayan ve topluma aktif uyum sağlayan mutlu, üretken kişiler olarak yetiştiren, çağdaş aktif öğrenme, yöntem ve tekniklerini kullanan, sosyal, kültürel, bilimsel alanlarda çalışmalar yapan, genel kültür düzeyi yüksek alan bilgisi ve becerilerine sahip, kendine güvenen; Ülke sporuna yetenekli sporcular kazandıran, onların uluslar arası yarışmalara katılmasını sağlayan; okul, sporlarının gelişmesine destek veren diğer, spor kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde çalışan, dünya normlarında bir kurum olabilmek.
Misyon
Öğrencilerimizin; çağdaş anlayış içerisinde bilgiye ulaşan ve onu kullanabilen, kalıcı, istenilen davranışların geliştiği, yaşantısında davranışları ile örnek model olan; Atatürk ilke ve inkılaplarına spor anlayışına bağlı, ahlaklı vatan ve millet sevgisi ile dolu, sporu bir uğraş değil, bir kültür bir felsefe kabul eden, en az bir yabancı dil bilen, okuyan, araştıran, teknolojik araçlardan yararlanabilen, Türkçeyi güzel konuşan sözlü ve yazılı iletişim becerisi yüksek toplumsal sorunlara duyarlı bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık yaratıcı ve üretken, sürekli olarak kendini geliştiren, çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazandırılarak takım ruhu ile hareket edebilen, yüksek öğretim kurumlarına etkin olarak hazırlanan, uluslar arası yarışmalarda ülkemizi başarı ile temsil edebilen; etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için varız.
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM ÖĞRETİM YAPILMAKTADIR.
KLİMA
ŞEHİRİÇİ DOLMUŞLAR İLE SÜREKLİ OLARAK ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR.
OKULUMUZA FİNİKE İLÇESİ DAHİL İLÇEMİZİN HER MAHALLESİNDEN ÖZEL SERVİS VARDIR.
Yerleşim Yeri
OKULUMUZ; KUMLUCA İLÇESİ TEMEL EĞİTİM MAHALLESİ SPOR CADDESİ ÜZERİNDE, 50. YIL PARKI KUZEYİNDE, KUMLUCA İLÇE GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÜNEYİNDE YER ALIR.
OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNE 2 KM UZAKLIKTADIR.
OKULUMUZ 60 ÖĞRENCİ KONTENJANINA SAHİPTİR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALMAKTA OLUP, YETENEK SINAVINDAN 50 VE ÜSTÜ PUAN ALANLAR SIRALAMAYA GİRMEYE HAK KAZANIR.
OKULUMUZ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İTİBARİ İLE ÖĞRENCİ ALMAYA BAŞLAMIŞTIR.
OKULUMUZ İLK MEZUNLARINI 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SONUNDA VERECEKTİR.